Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Artikel | Uitgave 5/2013

Psychopraktijk 5/2013

Psycho-educatiecursus voor volwassenen met OCS en hun omgeving

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2013
Auteurs:
Drs. Willemijn Scholten, Dr. Anna Muntingh
Belangrijke opmerkingen
Drs. W. Scholten is psychotherapeut/GZpsycholoog bij GGZ inGeest (W.Scholten@ggzingeest.nl); Dr. A. Muntingh is onderzoeker en GZ-psycholoog i.o. bij GGZ inGeest.
De cursus is te verkrijgen bij GGZ inGeest via de auteurs: w.scholten@ggzingeest.nl of a.muntingh@ggzingeest.nl
GGZ inGeest ontwikkelde in samenwerking met de Angst Dwang en Fobie (ADF) Stichting een psycho-educatiecursus voor patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) en hun partners, familieleden of vrienden. Deze cursus is beschikbaar voor alle behandelaren. Onder begeleiding van een GZ-psycholoog deden we er in het voorjaar van 2013 de eerste ervaringen mee op. Dit artikel beschrijft de inhoud van de cursus, een eerste evaluatie, alsmede de ervaringen van twee deelnemers en hun familieleden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Psychopraktijk 5/2013 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Culturele ontmoetingen