Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Casus | Uitgave 5/2013

Psychopraktijk 5/2013

Hindernissen en valkuilen in een behandeling van hypochondrie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2013
Auteur:
Prof. dr. Sako Visser
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een gevalsbeschrijving met reflectie op de inhoud. De namen van de personen zijn verzonnen. Prof. dr. S. Visser is hoogleraar gezondheidszorgpsychologie aan de Universiteit Amsterdam en hoofd somatoforme stoornissen bij Pro Persona GGZ (S.Visser@uva.nl).
Deze casuïstiek is gebaseerd op een bewerking van: Visser S (2013) De behandeling van hypochondrie. In Emmelkamp PMG & Hoogduin CAL (red) Van mislukking naar succes in de psychotherapie. Amsterdam: Boom
Mensen met hypochondrie leven met de voortdurende angst of overtuiging dat ze lijden aan een ernstige ziekte. Ondanks medisch onderzoek en geruststelling blijven ze overbezorgd en angstig. Aan de hand van een casus bespreek ik in deze bijdrage de hindernissen en valkuilen in de behandeling van deze problematiek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Psychopraktijk 5/2013 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Culturele ontmoetingen