Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014

Preventie versus risico

Bitewings: periodieke zorg

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2014
Auteur:
Drs. Jip Kreijns
Belangrijke opmerkingen
Drs. J.M. Kreijns is tandheelkundig adviseur en tandarts. Daarnaast was hij van 1990-2010 redacteur van TandartsPraktijk.

Samenvatting

‘Als eerste niet schaden.’ Een oud medisch adagium dat vooral in zijn Latijnse vorm in de geneeskunde rondgaat: primum non nocere. De geneeskunde heeft echter ervaren dat veel behandelingen met enige schade gepaard gaan. Elke pil heeft wel een bijwerking en elke operatie geeft nabezwaren. Daarom is het strenge, Latijnse principe genuanceerd. De behandelaar mag schade toebrengen, mits dit in termen van gezondheidswinst de moeite waard is. Welke nuancering meteen de vraag oproept, hoeveel schade dan acceptabel is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Vakantie …

Product nieuws

Product nieuws