Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014

Lichen Planus

Verwarrend en verrassend

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2014
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.

Samenvatting

Lichen planus komt niet zelden in het mondslijmvlies voor. De meeste tandartsen en mondhygiënisten zullen zich daarbij witte lijntjes beiderzijds op het wangslijmvlies voor de geest halen. Iedereen zal wel zeggen zo’n patiënt in de praktijk in zijn bestand te hebben, maar vermoedelijk wordt het klinische beeld toch niet altijd herkend en zal de prevalentie van ongeveer 1% door de meeste lezers als veel te hoog worden gesteld. In ieder geval de moeite waard deze afwijking nog eens nader te belichten.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Slachtoffers

Redactioneel

Vakantie …