Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014

Socket shield-techniek: 3 jaar follow-up

Voor weefselbehoud bij fronttandvervanging

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2014
Auteur:
Haakon Kuit
Belangrijke opmerkingen
Haakon Kuit (ACTA 1996) is tandarts-parodontoloog/-implantoloog en werkzaam in de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA). Daarnaast is hij als klinisch docent verbonden aan de afdeling ‘Orale functieleer en implantologie’ van het ACTA. Hij verzorgt voorts lezingen en cursussen met name op het gebied van mucogingivale reconstructieve chirurgie en fronttandvervanging door implantaten. Eventuele vragen c.q. reacties kunnen via email: haakon@ppia.nl
Een optimaal eindresultaat kan vaak alleen behaald worden door een multidisciplinaire benadering. Dat was bij deze casus de inbreng van een ervaren toptechnicus/keramist: dank aan Martin Smulders (Laren, NH), die voor deze patiënte het fraaie keramische werkstuk heeft vervaardigd.

Samenvatting

Tandvervanging in het zichtbare gedeelte van de mond is vaak complex en een enorme uitdaging – helemaal als het een veeleisende patiënt met een hoog esthetisch risicoprofiel betreft. Het verlies van de kleinste hoeveelheid hard of zacht weefsel kan het gewenste eindresultaat doen mislukken. In zo’n geval kan een onorthodoxe benadering overwogen worden door de socket shield-techniek toe te passen. Daarvan is onderstaande casus een voorbeeld. Deze casus (‘Use of the Socket Shield Technique to preserve bone and soft tissue in a maxillary central incisor’) werd tijdens het Camlog World Congres in Valencia eind juni 2014 onderscheiden met de 2e prijs van de Camlog Connect Case Challenge.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

Tandartspraktijk 8/2014 Naar de uitgave

Gewone en ongewone patiënten

Lichen Planus

Tandarts in de praktijk

Het ketenvoordeel

Product nieuws

Product nieuws