Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Cats | Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016

Pinda’s vroeg introduceren of vermijden?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2016
Auteurs:
Chantal Bergkamp, dr. Sjoerd Bruggink
Belangrijke opmerkingen
Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling Public Health en eerstelijnsgeneeskunde, Postbus 9600, 2300 RC Leiden: C. Bergkamp, huisarts-in-opleiding; dr. S.C. Bruggink, huisarts. • Correspondentie: chantalbergkamp@gmail.com
CATS, critically appraised topics, proberen een evidence-based antwoord op een praktijkvraag te krijgen. De coördinatie van deze rubriek is in handen van Marianne Dees en Annet Sollie • Correspondentie: redactie@nhg.org.

Samenvatting

VraagstellingPinda-allergie ontstaat vrijwel altijd op jonge leeftijd en kan ernstige gevolgen hebben, zoals anafylaxie. Curatieve behandeling is niet voorhanden en het voorkomen van pinda-allergie is daarom wenselijk. De vraag is of we bij jonge kinderen pindaproducten moeten vermijden of juist vroeg moeten introduceren in de voeding om pinda-allergie te voorkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016 Naar de uitgave