Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Geschiedenis huisartsgeneeskunde | Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016

Het verhaal van de huisartsgeneeskunde: terugblik en perspectief

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2016
Auteurs:
Esther van Osselen, Ron Helsloot, dr. Ger van der Werf, dr. Emma van Zalinge
Belangrijke opmerkingen
NHG-Werkgroep Geschiedenis Huisartsgeneeskunde, Postbus 3231, 3502GE Utrecht: E.C.M. van Osselen; R.S.M. Helsloot; dr. G.Th. van der Werf; dr. E.A.B. van Zalinge • Correspondentie: r.helsloot@kpnplanet.nl
Dit is het tiende en laatste deel van de serie Geschiedenis van de huisartsgeneeskunde. Deze serie is ontwikkeld door de NHG-Werkgroep Geschiedenis Huisartsgeneeskunde en werd geschreven door Esther van Osselen, huisarts en wetenschapsjournalist. De werkgroep bestaat uit: prof.dr. E. Schadé (voorzitter), R.S.M. Helsloot (secretaris), M.J.J. Bergevoet, prof.dr. H.F.J.M. Crebolder, dr. J.A.M van Eijck, dr. F.J. Meijman, prof.dr. C. van Weel, dr. G.Th. van der Werf en dr. E.A.B. van Zalinge. Corresponderende leden: dr. B.J.M. Aulbers, prof.dr. H.J. Dokter, prof.dr. J. Heyrman, S.F.J. Kleijkers, H. Pellicaan en dr. H. Vink.
Voor het gebruik van illustraties en foto’s is, voor zover mogelijk, toestemming aan de rechthebbenden gevraagd. Degenen die desondanks menen dat dit onvoldoende is gebeurd, worden verzocht contact op te nemen met R.S.M. Helsloot.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven. De financiële middelen werden verstrekt door de SBOH.

Samenvatting

In negen afleveringen hebben we een beeld geschetst van de geschiedenis van de moderne huisartsgeneeskunde, met onderwerpen als onderwijs en wetenschap, de arts-patiëntrelatie en preventie, samenwerking en praktijkvoering. Het is een geschiedenis van binnenuit, een verhaal dat de huidige huisartsgeneeskunde vertelt over haar eigen wortels. In deze slotaflevering bespreken we met zes (ervarings)deskundigen uit academie en praktijk hun persoonlijke kernpunten uit de geschiedenis. Nu met de blik meer naar buiten en naar voren: de rol van de huisarts in de maatschappij, ook in de toekomst.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016 Naar de uitgave