Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Beschouwing | Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017

Pijn op de borst: huisarts of ambulance?: Een dilemma voor triagist en huisarts

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Roland Zeilstra, Paul Giesen
Belangrijke opmerkingen
Huisartsenpraktijk Zeilstra en Versteeg, Apeldoorn: R.R. Zeilstra, kaderhuisarts spoedzorg. Radboudumc, Nijmegen: dr. P. Giesen, huisarts, senior onderzoeker.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
De rest van de literatuur staat bij dit artikel op www.​henw.​org.

Samenvatting

Zeilstra RR, Giesen P. Pijn op de borst: huisarts of ambulance? Een dilemma voor triagist en huisarts. Huisarts Wet 2017;60(10):503-5.
Als iemand de huisartsenpost belt met de klacht ‘pijn op de borst’ zet de triagist vaak een spoedambulance in. Achteraf blijkt dat vaak onnodig, want in de eerste lijn is de kans op cardiale aandoeningen klein. Om de ambulancediensten te ontzien zou men de triage anders moeten inrichten, een bruikbaar beslismodel voor pijn op de borst invoeren en snelle consultatie van een regiearts mogelijk maken. Meer samenwerking in de spoedzorgketen, bijvoorbeeld door een regionaal budget, kan de druk op de ambulancediensten verlichten, de patiëntenzorg verbeteren en de kosten van spoedeisende hulp reduceren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017 Naar de uitgave

Boekbespreking

Verward in Nederland

Redactioneel

Pijn op de borst?