Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Interview | Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017

Onbekend COPD bestrijden in Afrika

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2017
Auteur:
Patrick Marx
Belangrijke opmerkingen
Interview met huisarts Frederik van Gemert over zijn onderzoek naar COPD in Oeganda

Samenvatting

“Niet roken maar open vuur in huis is de belangrijkste oorzaak van COPD”, meent huisarts en onderzoeker Frederik van Gemert. Hij ruilde zijn Harlingse praktijk in voor fulltime onderzoek naar COPD in Afrika. In Oeganda kwam hij tot de onthutsende bevinding dat de term COPD er onbekend is terwijl in Afrika de mortaliteit van COPD die van tbc, aids en malaria samen overtreft.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017 Naar de uitgave