Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-04-2018 | Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018

De kracht van eenvoudige communicatie, tips voor de praktijk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3-4/2018
Auteur:
Eldine Oosterberg

Samenvatting

De organisatie van de zorg is steeds complexer, bovendien wordt er meer autonomie van de patiënt verwacht. Dit is niet alleen voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden een uitdaging. Maak als huisarts, naast het stellen van diagnose en beleid, óók het toetsen van begrip en haalbaarheid van uw adviezen tot uw corebusiness.
De toegankelijkheid van de taal is groter als het taalgebruik van de patiënt wordt overgenomen en abstracte formuleringen en medisch jargon worden vermeden. Daarbij leiden empathisch gedrag en het formuleren van positieve verwachtingen met betrekking tot het gekozen beleid tot betere gezondheidsuitkomsten. Aandacht voor eenvoudige communicatie in de huisartsenpraktijk is pas echt succesvol als het hele team bij de signalering betrokken wordt en dezelfde taal spreekt.

Onze productaanbevelingen

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Krachtige basiszorg