Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Bijblijven 2/2019

Patiënten met psychiatrische en somatische multimorbiditeit: Een doelgroep met complexe zorgvragen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Anne M.A. van den Brink, Raymond T.C.M. Koopmans
Er is een toenemende groep oudere patiënten met zowel chronische psychiatrische als somatische problemen die tussen wal en schip dreigt te vallen. De ambulantisering in de geestelijke gezondheidszorg heeft ertoe geleid dat veel bedden voor langdurig verblijf zijn afgebouwd. In de praktijk blijken de zorgvragen van deze patiënten echter te complex voor de eerste lijn. Daarom zijn sommige verpleeghuizen zich gaan richten op de zorg voor deze patiënten. In dit artikel beschrijven wij de resultaten van ons onderzoek naar kenmerken en behoeften van verpleeghuispatiënten met psychiatrisch-somatische multimorbiditeit. Ook gaan wij in op de vraag wat deze bevindingen betekenen voor de praktijk. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Bijblijven 2/2019 Naar de uitgave