Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Bijblijven 2/2019

Langer thuis blijven wonen door het aanleren van vaardigheden middels Foutloos Leren

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2019
Auteur:
Erik Oudman
De Nederlandse bevolking vergrijst de komende 20 jaar in toenemende mate. Op dit moment zijn er 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar en in 2040 zal dit aantal ongeveer verdubbeld zijn. Omdat de beroepsbevolking steeds kleiner zal worden ten opzichte van het aantal gepensioneerde ouderen, stimuleert de overheid het langer thuis wonen van hulpbehoevende ouderen om zo de zorglast als samenleving te kunnen dragen. Deze toename aan zorgverlening in de thuissituatie zorgt ook voor een forse toename aan werkzaamheden voor de huisarts. Nu al wordt veel begeleiding en behandeling geboden in de thuissituatie, maar gerichte interventies op het opnieuw aanleren van vaardigheden worden nog niet standaard aangeboden. In dit artikel staat het ontwikkelen van alledaagse vaardigheden middels Foutloos Leren centraal. Foutloos Leren is een behandelmethode om functies in te slijten. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Bijblijven 2/2019 Naar de uitgave