Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Over evenwicht en plicht in zorgrelaties: ‘Als je het niet voelt, doe dan maar alsof’

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Drs. Nienke Van Dijk, Dr. Deirdre Beneken Genaamd Kolmer
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Drs. Nienke van Dijk is directeur van de Academie voor Sociale Professies aan De Haagse Hogeschool. Zij is tevens lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.

Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool en wetenschapper aan Tilburg University.

Samenvatting

In de publicatie ‘Mantelzorg: wikken en wegen. Op weg naar een Care Justitia’ (Beneken genaamd Kolmer, 2011) wordt ingegaan op het bereiken van evenwicht in de relatie tussen zorgvrager, mantelzorger en beroepskracht. ‘Care Justitia’ wordt afgebeeld als een dienschalenweegschaal en is de metafoor van de wederkerigheid in hun relaties. De innovatieve weegschaal met drie schalen zou in evenwicht moeten zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave