Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Column | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Een overvol databestand

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteur:
Christina Mercken

Samenvatting

Ieder ouder wordend mens maakt het mee, op een gegeven moment wordt het almaar moeilijker op namen van buren of titels van boeken, om maar wat te noemen, te komen. Tot de onvermijdelijke dag dat je, hoe hard je ook de krochten van je geheugen doorzoekt, het gezochte woord helemaal niet meer kunt vinden, tenminste niet in de tijdsduur van het gesprek waarin het woord nog relevant zou zijn. Daar kun je niets aan doen, vertellen de neurowetenschappers ons. Dat komt doordat je hersenstructuur met het ouder worden verandert. Net als alle andere dingen die lang mee moeten en veel worden gebruikt, slijten ook je hersenen. Gewone, alledaagse aftakeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Bewust en comfortabel thuiswonen

Een zegen voor dementerende en mantelzorger