Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Betaald werk na je pensionering

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteur:
Drs. Anjo Geluk-Bleumink
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Drs. Anjo Geluk-Bleumink (69) is auteur van diverse boeken (o.a. Het Tweelingenboek, Gezond Zwanger Worden) en lid van Denktank 60+.

Samenvatting

Hoe bepalend betaald werk is voor je leven dringt vaak pas tot je door als je het niet meer hebt of niet meer kunt doen. Je ontleent er een – groot – deel van je identiteit aan, zelfs na je pensionering. Het zorgt voor plezier, voldoening en sociale contacten. Voor houvast: een dagindeling, een weekritme en afwisseling in werk en vrije tijd, inspanning en ontspanning. En het zorgt voor een tastbare beloning: inkomen. Arbeid is een bepalende, zingevende factor in je leven. Je bent in zekere zin je werk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Cursus Hersentrainer

Gesignaleerd