Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Spectrum | Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011

Van gezondheid verzekerd?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2011
Auteur:
Ien van de Goor
Gemeenten en nationale overheid staan voor een goede gezondheid van burgers. Onze huidige gezondheid en levensverwachting zijn goed, maar onze huidige leefstijl brengt risico’s met zich mee. Te weinig bewegen, te veel en te calorierijk eten, roken en te veel drinken zijn belangrijke determinanten die aangrijpingspunten bieden om nog aan gezondheid te winnen.
Met een gevarieerd pakket aan maatregelen kan de overheid de gezondheid van burgers bevorderen en beschermen, en kan ziekte worden voorkomen. Dan gaat het om zaken als wet- en regelgeving, zorgen voor schone lucht en schoon drinkwater, verkeersveiligheid, gezondheidsvoorlichting en het aanbieden van leefstijlinterventies, screening en vaccinaties. De Wet Publieke Gezondheid geeft voor deze maatregelen en interventies die gericht zijn op de gehele bevolking en risicogroepen daarbinnen - de collectieve preventie- de kaders aan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011 Naar de uitgave