Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

20-11-2018 | In de herhaling | Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018

Onderzoek van de knie in de (sport)podotherapie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2018
Auteur:
BHS Ingrid T. J. A. Janssen
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek frissen we kennis op en staan we weer even stil bij onderzoek naar het functioneren van diverse gewrichten.

Samenvatting

Pijnklachten van de knie worden veelvuldig door de (sport)podotherapeut gezien. Dit kunnen chronische klachten zijn, of klachten na een trauma. Een ‘niet goed functionerende’ knie kan leiden tot compensaties tijdens het lopen. Het is voor de (sport)podotherapeut belangrijk om de oorzaak van de pijn en/of het niet goed functioneren van de knie te achterhalen. In dit artikel wordt aandacht besteed aan de anatomie en het onderzoek van de knie en diverse specifieke tests die in de (sport)podotherapeutische praktijk bij het knieonderzoek gebruikt kunnen worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Buikspieren en de (slappe) houding