Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-11-2018 | Wetenschap en praktijk | Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018

Correlatie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2018
Auteurs:
dr. Sil Aarts, Anja de Koning
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek dragen de auteurs een steentje bij aan het vergroten van de kennis over wetenschappelijk onderzoek en de toepasbaarheid ervan in de podotherapeutische praktijk.

Samenvatting

Als laatste analysemethode van deze statistiekreeks, zal de correlatie besproken worden. Deze statistische maat is wellicht het meest bekend bij medisch onderzoekers. Correlatie is een maat om het verband tussen twee, vaak numerieke, variabelen weer te geven. Het meest gebruikte voorbeeld betreft ‘het verband tussen lengte en gewicht’: het gewicht correleert bijvoorbeeld met de lengte, dat wil zeggen dat iemands gewicht in het algemeen toeneemt wanneer mensen langer zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Buikspieren en de (slappe) houding