Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-11-2018 | Biomechanica en Bewegingsanalyse | Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018

Buikspieren en de (slappe) houding

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2018
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.

Samenvatting

De opvatting dat sterke buikspieren nodig zijn voor een goede houding is wijd verbreid, evenals de opvatting dat slappe buikspieren dan ook leiden tot een zogenaamde slappe houding. In dit artikel proberen we duidelijk te maken dat dit in werkelijkheid precies andersom is. Om in een slappe houding te kunnen staan, moeten buikspieren actief zijn en voor een goede houding zijn juist rugspieren nodig. Het oefenen van de buikspieren om een betere houding te verkrijgen, is dan ook een zinloze aangelegenheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018 Naar de uitgave

Wetenschap en praktijk

Correlatie