Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-11-2018 | Internationaal onderzoek | Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018

Het effect van heel rockers op de biomechanica

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2018
Auteur:
MSc Henk M. Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek.

Samenvatting

Er is al veel onderzoek gedaan naar het effect van schoenen met een kunstmatige afwikkeling (de zogenaamde rockerschoen) op de biomechanica van de voet. Deze studies concentreren zich voornamelijk op toe rockers. In het Journal of the American Podiatric Medical Association stond in de editie van mei/juni 2018 daarentegen een studie naar het effect van de verplaatsing van de apex (de plek waar de zool zijn dikste/diepste punt bereikt) van een heel rocker op de biomechanica van de onderste ledematen. De conclusie was dat het voorwaarts of achterwaarts verplaatsen van de apex van de heel rocker, effect kan hebben op het moment in de knie en de range of motion in de enkel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Buikspieren en de (slappe) houding