Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-09-2019 | Redactioneel | Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019

Onderzoek ook wat de bevolking wil

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2019
Auteur:
Gijs Baaten

Samenvatting

Bent u voor of tegen? In welke waarheid gelooft u? Polarisatie en controverse tref je niet alleen in de hedendaagse samenleving, ook artsen en wetenschappers kunnen er wat van. Neem de onenigheid over het nut van bevolkingsonderzoek naar borstkanker, zichtbaar in bijdragen in deze H&W. Twee opponenten doen verwoede pogingen om de beschikbare getallen over mammascreening te beoordelen op hun betekenis en waarde. Immers, meten is weten. Toch komen zij met dezelfde getallen tot een andere conclusie. Broeders betoogt dat het bevolkingsonderzoek naar borstkanker positief bijdraagt aan vroege ontdekking en behandeling van borstkanker, ondanks de nadelen. Bonneux oordeelt negatief en concludeert dat ‘vrouwen die deelname aan massascreening overwegen opzettelijk worden misleid’. Stevige taal.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019 Naar de uitgave