Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-08-2018 | Onderzoek | Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018

Onbekend maakt onbemind. Delay in het diagnostisch traject van de tarsale coalitie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2018
Auteurs:
BSc Danique J. J. van Gulick, MD Femke L. van Erp Taalman Kip, PhD Paulien M. van Kampen, MD, PhD, MMI Jacques van Limbeek, MPA Mirjam Tuinhout
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek wordt een afstudeeronderzoek gepresenteerd van studenten van de opleiding Podotherapie. Hierbij staat niet zo zeer de methodiek centraal, maar de praktische implicaties voor het werkveld.

Samenvatting

De tarsale coalitie, een mogelijke oorzaak van enkel- en achtervoetpijn, is een moeilijk te diagnosticeren aandoening. De aandoening kan veel pijnklachten in de voetwortel geven en leiden tot recidiverende inversietraumata. Dit kwalitatieve onderzoek toont aan dat het vaak lang duurt voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Dit gaat gepaard met negatieve patiëntervaringen en heeft vervelende consequenties, zoals het ondergaan van ineffectieve interventies, psychische klachten en het niet kunnen ondernemen van relevante sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018 Naar de uitgave