Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-08-2018 | Biomechanica en Bewegingsanalyse | Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018

De wandelstok als stut en steun

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2018
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.

Samenvatting

De wandelstok is wellicht het meest gebruikte loophulpmiddel. Antwoord wordt gezocht op de volgende vragen: Wat is de beste vorm van het handvat van de stok? Hoe bepalen we de juiste lengte van de stok? Hoe kan de stok bijdragen aan de balans? Aan welke zijde kan de stok het best gebruikt worden: aan de aangedane of aan de niet-aangedane zijde? De antwoorden zijn respectievelijk zwanenhals; de afstand van het polsgewricht tot de grond; vergroten van het steunvlak plus haptische (via de tastzin) informatie; de niet-aangedane zijde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018 Naar de uitgave