Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2018 | Internationaal onderzoek | Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018

De invloed van inlegzolen op knieartrose

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2018
Auteur:
MSc Henk Bronts

Samenvatting

Er is al veel onderzoek gedaan naar het effect van inlegzolen op biomechanische parameters met betrekking tot knieartrose. De meeste studies gaan over de invloed van zolen met een laterale wig (een verhoging aan de laterale zijde van de zool) op het externe knie-adductiemoment (EKAM). In het British Journal of Sports Medicine stond onlangs een meta-analyse van alle artikelen over dit onderwerp. De conclusie luidt dat er consistent bewijs is dat een laterale wig het EKAM enigszins verlaagt en daarmee een gunstig effect heeft op mediale knieartrose, maar dat er onvoldoende bekend is over eventuele onbedoelde neveneffecten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

De wandelstok als stut en steun