Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 7/2013

01-07-2013 | Journaal

Omega 3-vetzuren: een goedbelegde boterham?

Auteur: Bèr Pleumeekers

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 7/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De berichtgeving over de effectiviteit van voedingssupplementen met omega 3-vetzuren ter preventie van hart- en vaatziekte is tegenstrijdig. De Hartstichting ziet geen brood in deze voedingssupplementen, maar sommige onderzoeken laten wel degelijk een vermindering van cardiovasculaire morbiditeit dan wel mortaliteit zien. Is er inderdaad wetenschappelijk bewijs dat deze middelen bescherming bieden voor hart en bloedvaten?
Metagegevens
Titel
Omega 3-vetzuren: een goedbelegde boterham?
Auteur
Bèr Pleumeekers
Publicatiedatum
01-07-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 7/2013
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-013-0167-2

Andere artikelen Uitgave 7/2013

Huisarts en wetenschap 7/2013 Naar de uitgave