Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014

Nietresorbeerbare membranen

Nieuwe generatie ptfe-membranen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Melle Vroom, Lodewijk Gründemann
Belangrijke opmerkingen
M.G. Vroom MSc studeerde in 1994 af als tandarts (ACTA) en in 1998 als tandarts-parodontoloog (ACTA).
L.J.M.M. Gründemann MSc studeerde in 1988 af als tandarts (RU Utrecht) en in 1998 als tandarts-parodontoloog (ACTA). Beide auteurs zijn als parodontoloog (NVvP) en implantoloog (NVOI) werkzaam in de Parodontologie Praktijk Friesland.
De bij dit artikel behorende referenties kunnen worden opgevraagd via het mailadres <redactie-tp@planet.nl>
De auteurs verklaren geen financieel voordeel te hebben bij het vermelden van de in dit artikel genoemde producten.
In de jaren tachtig en negentig zijn diverse regeneratieve materialen geïntroduceerd in de parodontologie en implantologie. Veel van deze materialen maken gebruik van het principe van de guided tissue regeneration (GTR), waar guided bone regeneration (GBR) een onderdeel van uitmaakt. De toenmalig gebruikte nietresorbeerbare membranen konden tot goede resultaten leiden. Een groot nadeel was dat bij expositie van een nietresorbeerbaar membraan vaak een ontsteking ontstond en dus een (gedeeltelijke) mislukking. De intrede van een nieuw nietresorbeerbaar membraan neemt dit nadeel weg. Van onze ervaringen daarmee doen we hieronder verslag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Gewone- en ongewone patiënten

Zwellingen van de lip

OriginalPaper

Samen sterk!

Feedback post

Hypertensie