Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014

Samen sterk!

Multidisciplinaire aanpak van complexe problematiek

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
dr. Renske Thomas, drs. Krista Janssen, dr. Marco Gresnigt
Belangrijke opmerkingen
dr. Renske Thomas is tandarts (ACTA, 1997) en parodontoloog (UMCG/ACTA, 2012). Naast zelfstandig waarnemend tandarts is zij van 1999-2013 werkzaam geweest als tandarts-docent en coördinator van het zesdejaarskeuzeonderwijs parodontologie bij het CTM van het UMC in Groningen. Sinds 2012 is zij werkzaam in de Parodontologie Praktijk in Zwolle.
drs. Krista Janssen is tandarts (ACTA, 1996) en orthodontist (UMCG, 2007). Tot 2003 werkte zij als tandarts in Nederland, in het buitenland en in de Bijzondere Tandheelkunde (Stichting Bijter) en was zij werkzaam als tandarts-docent bij ACTA. Zij volgde de specialistenopleiding tot orthodontist aan de afdeling Orthodontie van het UMCG. Op deze afdeling is zij nu staflid.
dr. Marco Gresnigt is tandarts (Groningen, 2005), werkt in een algemene praktijk en is als docent/onderzoeker verbonden aan het UMCG.
Medebehandelaars: parodontologen drs. Heleen Botterma-Foo en prof. dr. Frank Abbas, kaakchirurg prof. dr. Gerry Raghoebar, implantoloog dr. Wim Slot, en tandtechnicus Stephan van der Made van laboratorium Kwalident.
Behandeling van forse parodontale afbraak in het front leidt naast een gezond gereduceerd parodontium nogal eens tot een gecompromitteerde esthetische situatie. Patiënten met discipline-overstijgende problematiek worden gezien op het multidisciplinair spreekuur van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondhygiëne van het UMCG. Een parodontoloog, een orthodontist en een prothetisch/esthetisch tandarts zijn aanwezig op dit spreekuur.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Gewone- en ongewone patiënten

Zwellingen van de lip

Feedback post

Hypertensie

Redactioneel

Woorden en daden