Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014

Flowable composieten

De ene flowable is de andere niet

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Yara Wolf
Belangrijke opmerkingen
Yara Wolf is in juni 2009 afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit in Leuven en werkt nu als algemeen practicus bij praktijk DentalWays in Delft.
Flowable composieten nemen een steeds belangrijkere plaats in binnen de restauratieve tandheelkunde. De recent op de markt gebrachte flowables hebben verbeterde materiaaleigenschappen en een betere verwerkbaarheid. De ontwikkelingen van deze flowables stellen de tandarts in staat om zonder of via minimaal prepareren de anatomie te herstellen (minimaal invasief conserveren van vorm en functie). Echter, door het ruime aanbod van deze producten is het lastig kiezen: wanneer en welke flowable te gebruiken en welke eigenschappen zijn belangrijk voor welke toepassing? Dit artikel geeft een overzicht van een aantal belangrijke materiaaleigenschappen die een rol spelen bij de keuze van een flowable voor de verschillende toepassingen. Ter illustratie worden twee voorbeelden uit de praktijk behandeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Gewone- en ongewone patiënten

Zwellingen van de lip

Redactioneel

Woorden en daden

De promotie

Bot uit een pot

Feedback post

Hypertensie

ProductNotes

Product nieuws