Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Bijeenkomst | Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015

Naar regiebehandelaarschap en een kwaliteitsstatuut

NVGzP-symposium over hoofdbehandelaarschap

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2015
Auteur:
Chantal Foeken
Belangrijke opmerkingen
Chantal Foeken, tekstschrijver
Deze tekst is in kortere vorm eerder gepubliceerd op de website van de NVGzP ( www.nvgzp.nl ). Daar vindt u de presentaties van de sprekers. Het volledige rapport Hoofdbehandelaarschap GGZ als noodgreep is eveneens te downloaden via de NVGzP-site.

Samenvatting

Onlangs verscheen het langverwachte advies van de commissie Meurs over het hoofdbehandelaarschap. Het advies is positief ontvangen, zowel door minister Schippers als door de veldpartijen. Tijdens een recente ledenbijeenkomst van de NVGzP werden de belangrijkste conclusies en aanbevelingen toegelicht door Marina de Lint, secretaris van de commissie Meurs. Joost Walraven en Geza Kovacs benoemden mogelijke consequenties voor de praktijk. Op korte termijn moet er een kwaliteitsstatuut worden opgesteld en dat roept veel vragen op.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015 Naar de uitgave