Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Column | Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015

Verstandshuwelijk tussen hersenwetenschap en dieptepsychologie

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2015
Auteur:
Prof. dr. J.J.L. Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-psychologie

Samenvatting

Mijn diepgeworteld optimisme is in de praktijk van de ggz niet altijd gemakkelijk vol te houden. Gelukkig gebeuren er telkens weer dingen die het optimisme voeden, zoals het International Neuropsychoanalysis Congress dat onlangs plaatsvond in Amsterdam. Daar werd me duidelijk dat de kwaliteit van de ggz een enorme boost gaat krijgen, niet de boost die de zorgverzekeraars en beleidsmakers vanachter hun burelen proberen te realiseren, maar een die ontstaat doordat onderzoekers en clinici een verstandshuwelijk zijn aangegaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015 Naar de uitgave