Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Interview | Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015

Een interview met neuropsycholoog Mark Solms

Wetenschappelijke studie naar de subjectieve ervaring van de geest

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2015
Auteurs:
Dr. Paul van der heijden, Prof. Dr. Jan derksen
Belangrijke opmerkingen
Dr. Paul van der heijden en Prof. Dr. Jan derksen

Samenvatting

Onlangs organiseerde de International Neuropsychoanalysis Society (NPSA) het jaarlijkse International Neuropsychoanalysis Congress, in Amsterdam. Redactieleden Paul van der Heijden en Jan Derksen interviewden NPSA-voorzitter Mark Solms, een Zuid- Afrikaanse hoogleraar neuropsychologie die getraind is als psychoanalyticus.
In gesprek met een bevlogen scientist-practitioner en begenadigd verteller; over de academische psychologie, het verband tussen psychoanalyse en neuroscience, en over de zin van gestandaardiseerde behandelingen voor een subjectieve geest.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015 Naar de uitgave