Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Column | Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015

‘Damn, waar is het pad?’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2015
Auteur:
Gerton Heyne
Belangrijke opmerkingen
Gerton Heyne is voorzitter van de Raad van Bestuur van deReinier van Arkel groep.

Samenvatting

Misschien dat het een post-vakantieverschijnsel is, maar ook dit jaar werd ik in augustus weer overvallen door de gedachte dat we de zorg en het besturen daarvan wel erg ingewikkeld hebben gemaakt. Tijdens mijn vakantie wandel ik namelijk veel en na een paar honderd kilometer komen bij mij vooral nog de vragen op die van direct levensbelang zijn, zoals: ‘Wat en waar eet ik vandaag; heb ik voldoende water bij me; waar doe ik mijn behoeften; waar slaap ik en damn, waar is het pad?’ Eenmaal terug op het werk trekt de harde actualiteit me weer in de complexiteit van zorgprogrammering en de bekostiging en verantwoording daarvan. In die eerste, betrekkelijk rustige werkweken waan ik me een antropoloog in zorgland, ongeveer net zoals de Amerikaanse cultureel antropologe Margaret Mead ooit met verwondering de gewoontes van de inboorlingen in Polynesië observeerde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

GZ - Psychologie 6/2015 Naar de uitgave