Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Uitgave 5/2013

Denkbeeld 5/2013

Morgen mag ik naar het verpleeghuis!

Een optimistisch toekomstperspectief

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2013
Auteurs:
Ezra van Zadelhoff, Hilde Verbeek
Belangrijke opmerkingen
Tekst Ezra van Zadelhoff en Hilde Verbeek
Beeld Thinkstock
Ezra van Zadelhoff is als onderzoeker en projectleider werkzaam bij Zorgbelang Gelderland.
Hilde Verbeek werkt als universitair docent aan de Universiteit Maastricht, Department of Health Services Research en is coördinator van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg; vanuit deze werkplaats is zij één dag per week verbonden aan zorgorganisatie MeanderGroep.
Is het verpleeghuis alleen maar een laatste toevluchtsoord als het thuis echt niet meer gaat? Of een omgeving waar mensen juist zoveel mogelijk hun leven kunnen blijven leiden zoals zij dat altijd hebben gedaan? Ezra van Zadelhoff en Hilde Verbeek schetsen de contouren van goede zorg voor mensen met dementie, ook in het verpleeghuis.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Denkbeeld 5/2013 Naar de uitgave

Onder de loep

Eeuwig slapen?

Doordenker

Persoonlijk