Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | In gesprek | Uitgave 5/2013

Denkbeeld 5/2013

Leven na de diagnose

Het verhaal van Henk Jousma

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2013
Auteur:
Tiertsje Kuipers-Boersma
Belangrijke opmerkingen
Tekst Tiertsje Kuipers-Boersma
Beeld Vincent Boon
Tiertsje Kuipers-Boersma is redacteur van Denkbeeld; zij is werkzaam als casemanager dementie bij TinZ, Netwerk Dementie Friesland.
Een zonnige maar koude voorjaarsmiddag in mei. Voor me zit Henk Jousma, een stoere Fries met bril en baard. Als ik Henk en zijn partner Riekie op straat zou tegenkomen, zou ik ze typeren als ‘fitte vutters’. Maar als Henk een fitte vutter zou zijn, zou ik nu niet tegenover hem zitten om hem te interviewen voor Denkbeeld. Onder het genot van een bakje koffie begint Henk zijn verhaal, aangevuld door Riekie. Het verhaal van vóór en na de diagnose ‘Alzheimer’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Denkbeeld 5/2013 Naar de uitgave

Onder de loep

Eeuwig slapen?