Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Uitgave 6/2013

Denkbeeld 6/2013

Mensen erbij houden

Zorg verlenen vanuit de inclusiegedachte

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2013
Auteur:
Gil Peeters
Belangrijke opmerkingen
Tekst Gil Peeters
Beeld Thinkstock
Hein Vanhuyse is voormalig directeur van woonzorgcentra de hoge heide en de Winde; sinds kort is hij zorgmanager bij Welzijnszorg kempen (Thuiszorg).
Aparte afdelingen voor mensen met dementie zijn in de Nederlandse verpleeghuizen de norm. Dat is niet overal het geval. In Vlaanderen bijvoorbeeld zijn er ook instellingen met gemengde afdelingen, soms uit noodzaak geboren, maar soms ook heel bewust. Dat is het geval in woonzorgcentrum De Hoge Heide. Gil Peeters, oud-directeur en bezieler van deze visie, over het hoe en waarom van deze keuze.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Denkbeeld 6/2013 Naar de uitgave