Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

Behandelmogelijkheden van OSAS

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteurs:
Drs. Adriaan Klitsie, Dr. Hans Hamburger
Belangrijke opmerkingen
Drs. Adriaan T. Klitsie is als tandarts-gnatholoog (ACTA, 2005) verbonden aan de Stichting AZBCT in het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam.
Dr. Hans L. Hamburger is neuroloog (UvA, 1975) en Hoofd van het Amsterdam WaakSlaapCentrum in het Slotervaartziekenhuis.
Slaap heeft grote invloed op ons functioneren en op onze gezondheid. Het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) verstoort in grote mate de slaap, maar kan in veel gevallen succesvol worden behandeld met een mandibulair repositieapparaat (MRA). Onderstaande bijdrage gaat kort in op de oorzaak en de gevolgen van OSAS, de diagnostiek en de behandelmogelijkheden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

Gewone- en ongewone patiënten

Gestoorde wondgenezing

Tandarts in de praktijk

Tandarts-gehandicaptenzorg