Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Uitgave 5/2013

Denkbeeld 5/2013

Oog voor loyaliteit

Vraaggericht werken met zorgvragers en mantelzorgers

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2013
Auteurs:
Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, Drs. Kitty Martens
Belangrijke opmerkingen
Tekst Deirdre Beneken genaamd Kolmer en Kitty Martens Beeld : Sabine Joosten/Hollandse Hoogte; Thinkstock
Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool en wetenschapper aan Tilburg University.Drs. Kitty Martens is docent-onderzoeker aan de Academie van Gezondheid aan De Haagse Hogeschool.
Familierelaties kunnen goede zorg voor een persoon met dementie soms moeilijker maken. Dat is jammer voor alle betrokkenen. Een eenvoudig loyaliteitsmodel gebaseerd op het gedachtegoed van Ivan Boszormenyi-Nagy, grondlegger van de gezinstherapie, kan professionals en familieleden helpen om gedrag anders te bezien.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Denkbeeld 5/2013 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Dementelcoach

OriginalPaper

Allen voor allen

Doordenker

Persoonlijk