Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Korting voor ouderen op Openbaar Vervoer: behouden of afschaffen?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Redactieleden van Gerôn zijn het land in gegaan en hebben drie deskundigen om hun mening gevraagd over de volgende stelling: Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft vastgesteld dat de huidige gepensioneerden de meest welvaartsvaste bevolkingsgroep van Nederland zijn. Daarom is het niet gewenst de OV leeftijdskortingen te laten voort bestaan.

Abstract

In rapporten en beschouwingen over ouderen tref je zelden iets aan over Openbaar Vervoer (OV). Dat is opvallend voor een samenleving waarin ‘participatie’ – ook van 65plussers – zo centraal staat. Mobiliteit is immers een absolute noodzaak om te kunnen participeren in de moderne samenleving, waarin vrienden en familie verspreid over het land wonen en voorzieningen en (vrijwilligers)werk zich vaak niet om de hoek bevinden. Is het bieden van korting op de OV-prijs een billijk middel om ouderen hun mobiliteit te geven?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd

Tijdschriftbespreking

De derde leeftijd v/m