Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteur:
Guido van Hal
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Guido Van Hal is medisch socioloog en als hoofddocent verbonden aan de Vakgroep Epidemiologie en Sociale Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen. Hij was promotor van het Vlaams proefproject voor dikke darmkankerscreening en is sinds 1986 nauw betrokken bij de bevolkingsonderzoeken naar borst-, baarmoederhals- en dikkedarmkanker in Vlaanderen. Hij was in de periode 2011-2012 voorzitter van het Vlaams Consortium voor borstkankerscreening.

Samenvatting

Sinds kort krijgen alle Vlamingen in de leeftijd van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Bij mensen zonder klachten of symptomen kan deze kanker in een vroeg stadium worden opgespoord. In deze bijdrage wordt ingegaan op de vraag waarom u wel of niet zou deelnemen aan dit bevolkingsonderzoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Gedicht

Psalm II