Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Over toe- en afname van eenzaamheid onder ouderen

De nieuwste bevindingen uit het LASA onderzoek

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteur:
Theo van Tilburg
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Theo van Tilburg is hoogleraar Sociologie en Sociale Gerontologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (email t.g.van.tilburg@vu.nl). Hij is sinds de start in 1990 verbonden aan de Longitudinal Aging Study Amsterdam, welke grotendeels wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, directie Langdurige Zorg. NWO financierde de dataverzameling in 2012-2013 (dossiernummer 480-10-014).

Abstract

Ouderen zijn eenzaam en alleen, is de gangbare opvatting. Door individualisering en andere ontwikkelingen in de samenleving neemt eenzaamheid toe. Tegelijk hebben we door een betere gezondheid en technische ontwikkelingen als ICT meer mogelijkheden om tot op hoge leeftijd contact te onderhouden. Toenemende eenzaamheid, waar of niet waar?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Tijdschriftbespreking

De derde leeftijd v/m