Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Effecten van de versobering van de pensioenopbouw

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Jan Bonenkamp, Marcel Lever
Belangrijke opmerkingen
Meer informatie
Dit artikel is een korte bewerking voor Gerôn van de CPB notitie ‘Generatie effecten van de versobering van de pensioenopbouw’. De volledige notitie is te downloaden op de website van het CPB.
Jan Bonenkamp en Marcel Lever werken als onderzoekers bij het Centraal Planbureau.

Samenvatting

Het kabinet heeft met instemming van de Eerste en Tweede Kamer besloten om de fiscaal gesubsidieerde opbouw van aanvullend pensioen fors te verlagen. Het kabinet beoogt hiermee een budgettaire opbrengst van 2,9 miljard euro te realiseren in 2017. Het is qua opbrengst de grootste maatregel van het kabinet Rutte II.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd