Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2021 | Casus Prothetische tandheelkunde | Uitgave 3/2021

Tandartspraktijk 3/2021

Kokhalsproblematiek? Scannen!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2021
Auteurs:
Dik van Meegen, Phillip van Rijn
Belangrijke opmerkingen
Auteurs
Dik van Meegen is tandprotheticus en werkzaam als docent bij het CTM van het UMC Groningen en op het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martini Ziekenhuis te Groningen.
Phillip van Rijn is tandarts (Groningen, 2018) en als docent werkzaam bij het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen in de werkgroep 3D-lab. Hij is trainee restauratieve tandheelkunde.

Samenvatting

Het vervaardigen van een prothese is buitengewoon lastig als er bij de patiënt sprake is van kokhalsproblematiek. Afdrukken kan soms zelfs onmogelijk zijn. Scannen van de edentate kaken en printen van een prothese zou een oplossing kunnen zijn. We hebben dit geprobeerd en doen hierbij verslag van onze bevindingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2021

Tandartspraktijk 3/2021 Naar de uitgave

Column

Bore-out

Casus restauratieve tandheelkunde

Patiënt in zijn element

Casus Gnathologie/restauratieve tandheelkunde (deel 2)

Als kauwen en lachen weer mogelijk is