Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2021 | Heynick's hoek | Uitgave 3/2021

Tandartspraktijk 3/2021

Tandarts Morton: bezoedeld idool?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2021
Auteur:
Frank Heynick
Belangrijke opmerkingen
Auteurs
Dr. Frank Heynick (New York) is onder andere medisch-dentaal historicus. Alvorens in Groningen tot doctor in de geneeskunde te promoveren, studeerde hij industriële vormgeving, geschiedenis, taalwetenschap en psychologie.
In 1859 werd in opdracht van de toen 50-jarige William Morton zijn biografie gepubliceerd met als titel Trials of a public benefactor. Zo’n lovend boek had Morton hard nodig. Al twee decennia werd hij namelijk door kranten en publieke figuren zwaar bekritiseerd.

Samenvatting

Aanstaande 16 oktober zal het precies 175 jaar geleden zijn dat William T.G. Morton in Boston de eerste geslaagde openbare demonstratie gaf van toepassing van een algehele-narcosemiddel. Een zegen voor de mensheid. Waarom was Morton dan zo’n omstreden figuur?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2021

Tandartspraktijk 3/2021 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Casus restauratieve tandheelkunde

Patiënt in zijn element