Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Wonen & Mobiliteit | Uitgave 4/2018

Een vernieuwende aanpak
Geron 4/2018

Inzicht in woon- en leefwensen van toekomstige ouderen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Linda Meijer, Anja Herskamp, Franka Bakker
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Linda Meijer is toegepast gerontoloog en ondernemer. Met Thús voor senioren adviseert ze organisaties hoe ze met hun producten en diensten beter kunnen aansluiten bij de wensen van (toekomstige) ouderen. Daarnaast is ze docent aan de opleiding Toegepaste Gerontologie-Age-friendly Design and Innovation aan de hogeschool Windesheim, Zwolle.
Anja Herskamp is beleidsadviseur wonen bij de gemeente Zwartewaterland.
Franka Bakker is associate lector bij het Lectoraat Innoveren met Ouderen aan Hogeschool Windesheim, Zwolle. Ze was ten tijde van het onderzoek tevens docent bij de opleiding Toegepaste Gerontologie.

Samenvatting

Gemeenten en woningcorporaties nemen vandaag besluiten, die later medebepalend zijn voor de woon- en leefomgeving van toekomstige ouderen. Het gaat bijvoorbeeld om waar welke nieuwbouw plaatsvindt, om de inrichting van buurten en wijken en om woningbouwafspraken met provincies. Hoe krijgen gemeenten en woningcorporaties zicht op de woon- en leefwensen van toekomstige ouderen? En hoe kunnen huidige zestigers iets zinnigs zeggen over hun wonen en leven over twintig jaar?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Gerōn na 2018