Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Participatie & Ontwikkeling | Uitgave 4/2018

Documentaires maken met ouderen
Geron 4/2018

Leeftijdsvriendelijke stad in beeld

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Joost van Vliet, Mirna Ligthart, Marieke Boon, Suzan van der Pas
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Joost van Vliet is als sociaal gerontoloog en projectleider Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden verbonden aan De Haagse Hogeschool.
Marieke Boon is gerontoloog, sociaal uitvinder en initiatiefnemer van BuurtBLIK
Mirna Ligthart is filmmaker en trainer. Zij gebruikt film als participatief instrument en is initiatiefnemer van BuurtBLIK.
Suzan van der Pas is lector aan Hogeschool Leiden, lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap, en programmaleider van de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag-Leiden. Haar onderzoek richt zich onder andere op methodiekontwikkeling van co-creatie met burgers.
De resultaten van de workshop documentaire-maken in Den Haag zijn te zien op www.seniorvriendelijkdenhaag.nl en YouTube-kanaal seniorvriendelijkdenhaag. De BuurtBLIK filmreportages zijn te zien via www.buurtblikhaarlem.nl en www.buurtblikpurmerend.nl (vanaf medio januari 2019).

Samenvatting

Zowel in Den Haag als in Haarlem en Purmerend wordt met ouderen gewerkt aan het maken van films. Werken met film is een prachtige manier om mensen samen te brengen, thema’s te onderzoeken en de deelnemers de gelegenheid te geven hun verhaal te vertellen en van waarde te zijn voor anderen. Dankzij het bedieningsgemak van de iPad is het eenvoudiger geworden om ook met weinig technische kennis een mooi beeldverhaal te maken.

Log in om toegang te krijgen

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Sociale media