Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Sociale media | Uitgave 4/2018

Digitale ouderen in Vlaanderen
Geron 4/2018

Smartphones en sociale media steeds meer verweven in het leven van 65-plussers

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteur:
Bart Vanhaelewyn
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Bart Vanhaelewyn is analist mediaconsumptie bij imec en Universiteit Gent. Hij is auteur van digimeter, een jaarlijkse studie over het media- en technologiegebruik in Vlaanderen.

Samenvatting

Steeds meer 65-plussers in Vlaanderen zijn actief op digitale platformen. De smartphone is aan een steile opmars bezig, en e-mail is een erg populair communicatiemiddel binnen deze leeftijdsgroep. De laatste jaren gebruiken steeds meer 65-plussers sociale netwerksites zoals Facebook en berichtendiensten zoals WhatsApp. Toch is de digitale kloof nog niet volledig gedicht. Bepaalde subgroepen binnen dit segment blijven grotendeels verstoken van digitale media, de angst om (nieuwe) technologieën te gaan gebruiken blijft er hoger dan in andere leeftijdsgroepen, en mediawijsheid blijft een belangrijk aandachtspunt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave

Participatie & Ontwikkeling

Een trendbreuk in eenzaamheid?

Participatie & Ontwikkeling

Leeftijdsvriendelijke stad in beeld