Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Inwonende zorgmigranten, een nieuwe trend?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Jan Willem Van de Maat, Marianne Van Bochove, Barbara Da roit
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Jan Willem van de Maat is onderzoeker voor de afdeling Sociale Zorg van Movisie, kennisinstituut voor sociale vraagstukken.
Marianne van Bochove is postdoctoraal onderzoeker aan de afdeling Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam.
Barbara Da Roit is universitair docent aan de afdeling Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam.

Samenvatting

In landen als Italië, Duitsland en Spanje is het al een wijdverspreid fenomeen: zorgmigranten, vaak uit Midden- en Oost-Europa, die bij hulpbehoevende ouderen inwonen. In Nederland groeit nu ook de aandacht voor zorgmigranten. Dat heeft alles te maken met de hervormingen in de zorg: mensen wonen langer thuis en worden bovendien aangesproken op hun zelforganiserende vermogen. Wat is er bekend over zorgmigranten in Nederland? En welke dilemma’s spelen er?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave