Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Veranderingen in de zorg voor Turkse ouderen in de Nederlandse samenleving

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteur:
PhD Ibrahim Yerden
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Ibrahim Yerden is als cultureel antropoloog, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en als adviseur en onderzoeker bij het Instituut voor Maatschappelijke Veerkracht. Hij promoveerde in 2013 op het onderzoek Tradities in de Knel; over de zorgverwachtingen en zorgpraktijk bij Turkse ouderen en hun kinderen in Nederland. Dit onderzoek is in 2014 verschenen bij uitgeverij AMB en is verkrijgbaar bij de erkende boekhandel (ISBN: 97890 79700 64 6).

Samenvatting

Door verschuivingen in de ouder kind relatie komt de traditionele zorg zoals deze in de patrilineaire extended family gegeven werd onder druk te staan. Ook de grondslag van de reciprociteitsrelatie tussen ouders en kinderen verandert. Was deze in de tijd van de patrilineaire extended family vooral gebaseerd op economische belangen en sociale zekerheid, tegenwoordig spelen emotionele en affectieve bindingen een veel belangrijkere rol.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave

Column

Loslaten