Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Blijven Plakken: Het migratieverhaal van Turkse ouderen in Gent

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteur:
Tina de Gendt
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Tina De Gendt is auteur van het boek Turkije aan de Leie. 50 jaar migratie in Gent (Lannoo, 2014). Daarnaast is ze curator van het STAM-project ‘Blijven Plakken. Over meer dan 50 jaar migratie naar Gent’ en betrokken bij uiteenlopende projecten rond migratie-erfgoed. Ze is freelance journalist en stadsgids te Gent. Zie ook: www.blijvenplakkeningent.be

Samenvatting

Vijftig jaar geleden kwamen de eerste Turkse arbeidsmigranten aan in België en Nederland. ‘Op zoek naar een beter leven’, zo werd ons altijd verteld. De Turkse ouderen die ik interviewde voor mijn boek ‘Turkije aan de Leie’ vertellen echter een ander verhaal: Ze waren helemaal niet op zoek, maar ze hebben wel gevonden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave