Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Het doorknippen van de arbeidsrelatie

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteur:
Baldwin van Gorp
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Baldwin Van Gorp is hoofddocent journalistiek en communicatiemanagement aan het Instituut voor Mediastudies van de KU Leuven, e-mail: baldwin.vangorp@soc.kuleuven.be. Vanuit de framingbenadering deed hij recent onderzoek naar onder meer de ziekte van Alzheimer, ouder worden, kinderarmoede en arbeidsongeschiktheid.

Samenvatting

Iedereen hoopt ooit oud te worden, zeker als dat in goede gezondheid kan. En toch is het een met taboes omkleed onderwerp. In deze bijdrage komt aan bod vanuit welke courante perspectieven de samenleving naar ouderen kijkt. Vaak resulteren deze immers in een problematiserende voorstelling van het ouder worden. De assumptie is dat dit een bezwarend effect heeft op hen die de arbeidsmarkt op het einde van de loopbaan verlaten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave